Odată cu trecerea timpului, schimbările cărora trebuie să le facem față sunt și cele care ne demonstrează că adaptarea este una dintre principalele atribute pe care ar trebui să le avem. În timp ce unele lucruri sunt în continuă schimbare și este normal să ținem pasul, anumite noțiuni și valori rămân pe poziții, tocmai pentru ca echilibrul să fie păstrat. Iată care sunt unele aspecte care nu se vor demoda niciodată și care țin de eleganță și durabilitate. Un echilibru constant între adaptare la schimbare și păstrarea valorilor importante poate fi secretul fericirii din fiecare zi.
Calitatea
Pe termen lung, oamenii de calitate sunt în realitate cei care formează relațiile și conexiunile valoroase. Calitatea umană poate fi dată de o serie de principii bine stabilite pentru fiecare dintre noi și care se respectă indiferent de situație. O persoană de calitate își respectă cuvântul dat, are principii clare și îi inspiră pe cei din jur să evolueze. Calitatea unui om se poate observa și din modul constructiv de gândire sau din sfaturile pe care le oferă celor din jur.
Când vorbim de calitate, nu putem trece cu vederea calitatea lucrurilor. Fie că vorbim de haine, pornind de la pantaloni scurti și ajungând poate până la rochia de mireasă, accesorii sau proprietăți, un obiect de calitate mereu va ieși în evidență prin simplul fapt că se vede din ce este făcut. De asemenea, când faci rabat la calitate, va trebui la scurt timp să cumperi un alt obiect înlocuitor și tot așa. Principiul sănătos aici este bine-cunoscuta vorbă din popor: „puțin dar bun”.
Naturalețea
Sunt atât de multe contextele sociale în care ne simțim stingheri, încât uneori ne întrebăm ce căutăm în astfel de situații și de ce am avut imboldul de a participa. Desigur că sunt și evenimente la care chiar nu ne putem găsi locul, dar dacă acesta este un tipar care se repetă, ar putea însemna că mai trebuie să socializezi. Unii ar spune că sunt timizi sau chiar antisociali și nu vor să iasă din acea bulă, dar adevărul este că socializarea este sănătoasă.
Cele mai citite articole
Acceptarea de sine are directă legătură cu această naturalețe în socializare și în comportamentul din fiecare zi. Nu vorbim aici de un machiaj natural sau o ținută sobră, ci mai degrabă de o lejeritate în comportament, care inspiră încredere. Și încrederea exterioară trebuie să vină și dintr-o încredere de sine totală, sănătoasă și care nu se confundă cu zona de narcisism. În plus, a nu te simți bine în pielea ta este complet nesănătos și formează comportamente antisociale pe termen lung. Dacă te găsești într-o situație în care nu te simți bine cu tine însăți, ia măsurile necesare.
Atitudinea
Un exercițiu perfect pentru a vedea dacă o persoană știe că atitudinea este valoroasă este să analizezi comportamentul persoanei în raport cu un ospătar, de exemplu, sau cu o persoană de la curățenie și orice alt om de un statut social diferit. În momentul în care atitudinea este corectă și respectuoasă chiar și cu o persoană care îți prestează un serviciu, atunci automat această atitudine se va menține indiferent de statutul interlocutorului. Calitatea umană ține și de respectul pe care îl ai nu doar pentru persoanele unde ai un anumit interes.
De asemenea, atitudinea pozitivă este cea câștigătoare, deoarece ea reprezintă reacția noastră la ceea ce ni se întâmplă. Putem include aici atât politețea, cât și punctualitatea și felul în care ne raportăm la ele. Mai important este și să facem distincția dintre un comportament corect și unul delăsător. În acest sens, este important să manifestăm o atitudine corectă atunci când ni se demonstrează că nu suntem respectați și nu să răspundem la asta cu o atitudine pozitivă doar de dragul aparențelor. Corectitudinea în atitudine, din fericire, se învață pe măsură ce adunăm noi și noi experiențe sociale.
Într-un fel sau altul, toate conceptele de mai sus includ și un foarte mare grad de sinceritate. Contrar aparențelor, societățile ar fi mult mai rezistente atunci când oamenii ar găsi puterea interioară de a exprima sinceritatea. Este o artă puterea de a face diferența între diplomație și discuții care nu își au locul într-un anumit spațiu. La fel cum naturalețea și atitudinea pot spune mai mult decât cuvintele despre propria persoană, și calitatea (umană, în primul rând) este reala carte de vizită pe care trebuie să o folosești în avantajul tău.
Sursa Foto: Pixabay