Acasa» Timp Liber»5 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România, în 2022
5 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România, în 2022
Portal Premiera
16 aug. 2022 Timp LiberComentariile sunt închise pentru 5 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România, în 2022
228 Vizite
Vrei să întrerupi rutina și să mergi într-o vacanță deosebită în acest an? Nu e nevoie să pleci din țară! Îți propunem 5 locuri superbe pe care merită să le vizitezi și să le revizitezi, lăsându-te pe tine să descoperi numeroasele obiective ale acestora.
Sibiu
Aerul medieval din centrul orașului te va ajuta să faci o călătorie în timp. Clădirile în stil gotic reflectă influența maghiaro-germană, iar multe dintre acestea poartă o trăsătură comună pe acoperiș: este vorba despre două ferestre, amplasate astfel încât să semene cu niște ochi. Partea bună este că principalele obiective sunt amplasate relativ aproape și pot fi parcurse la pas: Piața Mică, Piața Mare, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Muzeul de Istorie, Biserica Romano-Catolică, Muzeul Farmaciei, Casa Artelor, Turnul Scărilor, Catedrala Evanghelică și Palatul Brukenthal. Apropo, legenda spune că Podul Minciunilor se mișcă și scârțâie atunci când cineva spune o minciună în timp ce se află pe el. Pe parcursul verii are loc Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), care aduce anual mii de artiști din diverse discipline de pe tot globul.
Delta Dunării
Dunărea izvorăște în Pădurea Neagră din Germania și înainte de a se vărsa în Marea Neagră, se împarte în trei canale, care formează Delta Dunării, situl natural aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Această zonă umedă se bucură de a treia cea mai mare biodiversitate din lume, având peste 5.500 de specii de animale și plante, printre care se numără peste 300 de specii de păsări. Pentru vizitarea Deltei vei avea nevoie de un ghid. Plecările se fac din Tulcea, cu diverse forme de ambarcațiuni. Acolo vei putea mâncă tot felul de preparate locale pescărești, specifice zonei Dobrogei. Lunile aprilie și mai sunt cele mai bune pentru a vizita acest loc deosebit, întrucât soarele este mai blând, iar mlaștinile nu sunt încă pline de țânțari.
Photo
Maramureș
Este considerată una dintre cele mai tradiționale și pitorești regiuni din România și partea bună este că poată fi vizitată în orice sezon, chiar dacă cele mai interesante evenimente se desfășoară între lunile august și octombrie. Deși are numeroase obiective, Maramureșul este cunoscut în special pentru cele aproximativ 100 de biserici inedite, majoritatea acestora fiind realizate din lemn. Poți merge într-o călătorie inedită cu „Mocănița”, singurul tren cu abur îngust din Europa, care traversează Parcul Natural al Munților Maramureșului, poți vizita unul dintre numeroasele muzee sau poți merge în drumeție. Primăvara, vei putea vedea Lacul Albastru în culoarea care îi poartă numele, pentru că în restul anului, culoarea sa se schimbă în verde. Cascada Cailor, cu o înălțime de 90 de metri, reprezintă un alt principal punct de atracție, la fel ca și Cimitirul Vesel din Săpânța.
Sighișoara
Orașul, care a fost înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1999, a fost construit de către sași în secolul al XII-lea, pe un deal, iar astăzi este singura cetate medievală locuită din Europa. Sighișoara este asociată deseori cu legenda lui Dracula, întrucât aici a locuit Vlad Țepeș, între anii 1431 și 1436. Cum era de așteptat, în oraș are loc un festival anual deosebit numit Sighișoara Medievală, care include jocuri, concursuri și diverse tipuri de evenimente. Cetatea este mică, iar obiectivele sunt puține, așa că o vizită de o zi – în afara zilelor festivalului – este mai mult decât suficientă pentru a vedea tot.
Photo
Brașov
Aventura pentru aproape orice turist care ajunge în Brașov începe cu Piața Sfatului, acolo unde se află fosta primărie a orașului, devenită astăzi muzeu de istorie. La o aruncătură de băț de află Biserica Neagră, cea mai mare clădire gotică din această parte a Europei, care poartă acest nume după ce a fost incendiată la sfârșitul secolului al XVII-lea. La doar câteva minute de mers pe jos se află Muntele Tâmpa, în vârful căruia poți ajunge ușor cu ajutorul telecabinei. După ce traversezi parcul central vei putea începe urcarea către Cetățuia de pe Strajă, o fortificație a cărei construcție a început în anul 1524. Poți merge să vizitezi și Prima Școală Românească, fondată în anul 1583, în cartierul Șchei, precum și Bastionul Țesătorilor, acolo unde se organizează diverse evenimente culturale. Nu în ultimul rând, poți face o poză pe Strada Sforii, a treia cea mai îngustă stradă din Europa, care are o lățime cuprinsă între 111 și 135 de cm.