Portal Premiera
08 mart. 2023 Timp LiberComentariile sunt închise pentru 8 idei pentru a-ți petrece timpul acasă în 2023
161 Vizite
Temperaturile au mai crescut, dar nu sunt suficient de ridicate încât să fie o plăcere să ieși afară. Măcar pentru încă o lună, va mai trebui să îți găsești activități pentru a-ți petrece timpul acasă. Dacă ai epuizat toate ideile în iarna care este pe sfârșite, avem 8 sugestii pe care le poți lua în considerare.
Aprofundează un eveniment istoric
Alege un eveniment istoric de interes pentru tine și aprofundează subiectul urmărind documentare la televizor și pe internet. În ziua de astăzi este foarte ușor să găsești informații despre orice. Trebuie doar să scrii pe Google topicul care te interesează și apare o listă întreagă cu surse de informare. Asigură-te că ai acces la canale cât mai diverse, pentru a avea toate perspectivele asupra a ce s-a întâmplat.
Rezolvă un puzzle
Rezolvarea unui puzzle are efect terapeutic și este, în același timp, foarte captivantă. De la imagini din showbiz până la peisaje pitorești, există modele pentru toate gusturile. Acesta este un proiect distractiv de abordat și în familie. Trebuie să ai o masă specială pentru puzzle, întrucât există unele jocuri cu mii de piese, care nu pot fi finalizate într-o singură ședință. Cu siguranță că abia vei aștepta să te întorci la masa de puzzle, pentru că este o provocare ce „trebuie” rezolvată.
Fă exerciții de stretching
Stabilirea unei rutine zilnice de stretching, fie prin yoga sau Pilates sau prin alt program, îți va aduce cu siguranță beneficii în ceea ce privește felul în care te simți și felul în care te miști în timpul zilei. De asemenea, în casă poți face și antrenamente mai simple de fitness, pornind de la greutăți mici și continuând cu unele mai mari. Seriile de repetări pot fi mărite pe măsură ce corpul tău capătă forță și rezistentă.
Încearcă Scrapbooking-ul
Scrapbooking este un hobby de care te poți atașa, deoarece timpul petrecut selectând fotografii, fundaluri și grafică generează, în cele din urmă, un suvenir pentru toată viața. Sfatul nostru este să începi cu o „lucrare” ce presupune un grad mai mic de dificultate: pe o hârtie colorată, lipește o fotografie din vacanță sau din primul an de viață al copilului. La început, investește în hârtie tematică și autocolante, nu în seturi scumpe.
Scrie scrisori
Imaginează-ți ce șocați vor fi prietenii când vor primi o scrisoare de la tine, prin poștă! Acest obicei pierdut este o formă de relaxare și mai mult de atât. Tehnologia care ne permite să trimitem mesaje text și e-mail oricui de pe tot globul instantaneu este uimitoare, dar aceste mesaje nu mai au o notă personală, așa cum sunt cele scrise cu mâna pe o hârtie. Scrie o scrisoare pentru viitor, pe care copiii tăi să o deschidă peste zeci de ani.
Distrează-te pe internet
Dacă totuși ești mare fan tehnologie, poți oricând să te distrezi pe internet. Online, găsești absolut tot ce îți dorești, de la emisiuni de divertisment până la jocuri video pe care le poți juca cu prieteni aflați la distanță de mii de kilometri. Mulți români apreciază jocurile de sloturi online pe care le pot accesa pe platforme precum aceasta: https://mrbit.ro/ro/games/pacanele.
Învață să coși
Unii ar putea spune că a coase este ceva inutil în zilele noastre. Dacă se rupe o haină, fie o arunci, fie apelezi la un croitor profesionist (sau la un senior din familie). Dar satisfacția de a repara sau crea ceva cu mâna ta este neprețuită. Există cursuri de cusut online (unele sunt gratuite), cu îndrumări pas cu pas pentru fiecare nivel de calificare.
„Grădinărește”
Primăvara bate la ușă. Este momentul ideal să cumperi semințe de flori sau de plante aromatice și să le sădești în ghivece. Astfel, când vine căldura, plantele vor fi suficient de bine dezvoltate pentru a fi transferate în pământ, în grădină. Nu e nicio problemă dacă nu ai o casă cu grădină. Busuiocul, menta, coriandrul și multe alte plante care dau savoare mâncării rezistă în ghiveci ani de zile, chiar și pe timpul iernii.
Fă voluntariat virtual
Există numeroase oportunități de voluntariat din confortul propriei case. O simplă căutare pe Google a „Voluntariat virtual” sau „Voluntariat de acasă” ar trebui să îți ofere opțiuni. Scrierea unor scrisori de încurajare pentru pacienții care trec prin chimioterapie sau înregistrarea unor povești de noapte bună pentru copiii defavorizați sunt activități pe care le poți lua în considerare.
Citește
Este activitatea perfectă, indiferent de anotimp. Fie că îți plac misterele crimelor, fie că ești pasionat de SF, de categoria thriller sau de romanele de dragoste, este o mare plăcere a vieții să te „pierzi” într-o carte bună. În plus, dacă ai copii, aceștia vor lua exemplul tău și vor citi la rândul lor, fără să găsească această activitate ca pe o obligație impusă de școală.