Pielea ta devine mult mai uscată de îndată ce temperaturile scad? E un semn clar că trebuie să acorzi mai multă atenție îngrijirii sale. O piele uscată se descuamează, devine mai aspră și îți creează o senzație de mâncărime, deloc plăcută. Pentru a preveni această situație, este bine să respecți anumite reguli generale de îngrijire.
Micile schimbări sunt la îndemâna oricui și nu numai că se vor reflecta asupra pielii tale, ci și asupra întregului organism printr-o stare de sănătate mult mai bună. Iată ce poți face:
Hidratează pielea zilnic
Pielea are nevoie de hidratare, mai ales în sezonul rece. Dacă este predispusă la uscare, caută în magazine creme de fata hidratante, cu textură grasă și pe bază de ceramide, glicerină și acid hialuronic, pe care să le folosești în fiecare dimineață. De asemenea, achiziționează-ți o cremă de corp hidratantă, pe care să o aplici după fiecare duș, cât porii sunt încă deschiși.
Nu curăța pielea în exces
Curățarea în exces elimină uleiurile naturale de la suprafața pielii. Este suficient să te speli o dată pe zi, mai ales pe timpul iernii, și să aplici imediat după duș o cremă hidratantă.
Folosește umidificatorul
Umidificatoarele de cameră pot fi foarte benefice pentru menținerea hidratării pielii. Cu toate acestea, asigură-te că întreții și cureți dispozitivul constant, conform instrucțiunilor producătorului, pentru a evita formarea mucegaiului și a ciupercilor.
Evită dușurile fierbinți
Apa prea fierbinte favorizează uscarea în exces a pielii, deoarece dăunează cheratinei din piele. Totodată, un duș fierbinte agravează eczemele și poate face rău celor care au probleme cu tensiunea arterială.
Protejează-te de vânt
Cele mai citite articole
Atunci când vântul este prea puternic, acoperă-ți fața și folosește un balsam de buze hidratant, pe bază de ceramide. Acesta va proteja buzele de crăpare și uscare.
Protejează-te de soare
Chiar dacă soarele nu este la fel de puternic iarna, crema cu protecție solară trebuie folosită zilnic. Razele UV dăunează pielii indiferent de sezon și predispun la îmbătrânirea prematură, de aceea trebuie să aplici de fiecare dată când ieși din casă o cremă cu SPF de minimum 30.
Evită bronzarea artificială
Chiar dacă bronzul este considerat atractiv, nu este deloc sănătos pentru piele, mai ales cel obținut în solar. Acesta favorizează apariția cancerului de piele. Dacă vrei să fii bronzată în sezonul rece, folosește un autobronzant. În paralel, aplică zilnic o cremă hidratantă de corp, deoarece autobronzantul tinde să usuce pielea.
Ia suplimente cu vitamina D
Vitamina D este esențială pentru un sistem imunitar puternic. Iar cum expunerea la soare, care ajută la producția acestei vitamine, este mai redusă iarna, este important să suplimentezi din exterior. Vitamina D te va proteja de cancerul de piele și îți va reduce simptomele dermatitei atopice, specifică sezonului rece.
Prin acest mici schimbări, pielea ta va rămâne protejată în fața factorilor de mediu și te vei simți confortabil pe tot parcursul iernii.
Sursa foto: Freepik