Să creezi și să menții relații sănătoase este o provocare importantă a vieții de adult. Din păcate, în societatea noastră digitalizată este din ce în ce mai greu să te apropii cu adevărat de ceilalți.
Prietenii sunt însă esențiali pentru o viață fericită și împlinită. Iată 8 sfaturi pentru a lega prietenii noi.
Transmite respect de sine
În conturarea primei impresii, aspectul fizic joacă un rol important. Nu trebuie să te dai peste cap și să exagerezi în direcția asta, dar alege ținute îngrijite care te pun în valoare. Scopul este să obții un look proaspăt și firesc care să îți ofere încredere. E important să te simți în largul tău, dar ține cont și ca întreaga ținută să fie potrivită momentului respectiv.
Nu uita să acorzi atenție tuturor detaliilor (păr, unghii, pantofi etc.). Asigură-te că miroși plăcut și adecvat situației. Poți alege, de exemplu, parfumuri Versace care au arome și stiluri unice, concepute pentru a transmite diverse mesaje și emoții. Create cu atenție la detalii și cu ingrediente de calitate, ele sunt un simbol al stilului, al încrederii și al rafinamentului.
Indiferent de preferințe și de alegeri, aspectul tău general trebuie să fie unul îngrijit și adecvat.
Comportă-te firesc
Nu te forța să fii altcineva, ci arată-ți personalitatea și interesele reale. Ce rost are să fii alături de persoane față de care trebuie mereu să joci un rol? Vrei să descoperi acei oameni cu care te potrivești și care te plac cu adevărat. Comportă-te deschis și sincer, fără să pui presiune să te încadrezi într-un tipar. Păstrează însă o atitudine politicoasă și arată considerație față de nevoile și sentimentele celorlalți.
Participă la activități de interes, la care poți socializa
Întocmește o listă cu lucruri care îți plac sau care îți stârnesc curiozitatea și apoi caută diverse activități, cursuri și evenimente în acest sens. Caută să fii în același spațiu cu alte persoane care sunt pasionate de aceleași subiecte ca tine. Fiind față în față, veți putea să interacționați simplu, firesc și profund.
Cele mai citite articole
În funcție de interese poți, de exemplu, să:
- te înscrii la o clasă de dans sau într-o echipă sportivă;
- te alături unui ONG care promovează o cauză în care crezi;
- participi la diverse evenimente legate de muzică, teatru etc.;
- te alături unui club de lectură, de pictură etc.
Arată deschidere către experiențe noi
Ieși puțin din zona cunoscută și dă o șansă și unor activități atipice pentru tine. Arată deschidere unor experiențe noi și curiozitate față de oameni diferiți de cei cu care interacționezi în mod uzual. Renunță pentru un moment la frici sau prejudecăți. Nu se știe niciodată ce abilități noi poți dezvolta sau ce oameni interesanți poți descoperi.
Implică-te în conversații
Poți fi chiar tu persoana care inițiază o conversație. Pune întrebări. Oferă atenție informațiilor pe care le primeștii, reține detaliile, transmite interes și entuziasm față de interlocutor. Implică-te fără teamă în conversație și împărtășește-ți gândurile și opiniile. Exprimă-ți punctele de vedere în mod clar și concis, amabil, fără să judeci sau să critici. La primele întâlniri evită subiectele sensibile sau discuțiile politice.
Ascultă și arată interes
Nu fi acea persoană care vrea să se facă remarcată lăudându-se cu realizările sale. E plictisitor și îi îndepărtezi pe ceilalți. Nu acapara toată discuția. Mai bine, fii un bun ascultător și acordă atenție și interlocutorului. Vei transmite curiozitate și interes real pentru a cunoaște persoana cu care vorbești. Oamenii se simt bine atunci când sunt ascultați și înțeleși și vor vrea să rămână în preajma ta.
Păstrează o atitudine deschisă
Un zâmbet sincer și o atitudine pozitivă creează o impresie bună. Încearcă să te comporți relaxat și să te simți bine. Arată deschidere la glumele și poveștile celuilalt. Astfel, persoana cu care interacționezi se va simți confortabil și în largul ei în prezența ta. Și tu te vei simți apoi, la rândul tău, bine în prezența ei.
Nu te descuraja
Se mai întâmplă să te bâlbâi, să îți tremure vocea sau să te încurci în cuvinte. Probabil nici nu s-a observat. Nu e o lupă pusă pe tine și nimeni nu te judecă atât de aspru cum o faci tu. În plus, o emoție sinceră și puțină stângăcie sunt mai atractive decât aroganța sau egocentrismul. Cum nimeni nu e perfect, acordă-ți și ție acest drept.
Așadar, pornește de la acești pași și construiește apoi relații autentice, bazate pe încredere.
Sursă foto: Unsplash.com