Reprezentând una dintre cele mai accesibile, dar și eficiente variante atunci când vorbim despre alimentarea locuinței cu apă, hidroforul este o alegere importantă pentru orice persoană care dorește să se bucure de un astfel de produs. El este special utilizat în situația în care trăiți în mediul rural, astfel încât să vă bucurați de o foarte bună efectuare a activităților gospodărești.
Reprezentând una dintre cele mai accesibile, dar și eficiente variante atunci când vorbim despre alimentarea locuinței cu apă, hidroforul este o alegere importantă pentru orice persoană care dorește să se bucure de un astfel de produs. El este special utilizat în situația în care trăiți în mediul rural, astfel încât să vă bucurați de o foarte bună efectuare a activităților gospodărești.
Acesta este destinat și situațiilor în care presiunea la apă este una mai mică și vă doriți să vă asigurați de faptul că vă bucurați de o presiune la apă constantă. Hidroforul mai poate fi instalat și în clădiri noi, acest sistem fiind potrivit din multe puncte de vedere.
Cum funcționează un astfel de hidrofor?
În ceea ce privește principiul de funcționare acesta se bazează pe două etape și anume aspirație și refulare. Aspirația marchează un anumit moment în care apa este extrasă din subteran, iar refularea apare atunci când apa ajunge la punctele de consum ale sistemului sanitar. Apa este în acest fel extrasă, filtrată, dar și pompată la o presiune dorită. Imediat după, aceasta este transferată din hidrofor printr-o țeavă, ea fiind adăugată apoi într-un rezervor, urmând a fi pusă în final în circulație prin sistemul de țevi din casă.
Electropompă pornește în momentul când presiunea scade sub minimul de 1,5 bari, ea oprindu-se atunci când presiunea ajunge la maxim 2,5 bari. Acest ciclu se repetă constant, de aceea trebuie să știți că hidroforul îndeplinește cu succes trei funcții și anume alimentarea cu apa din fântâni, aspersare, irigare, precum și stropire.
Care sunt părțile componente?
Hidroforul are în componența sa în primul rând electropompa. Aceasta ține sub control nivelul de presiune al apei de care depinde extragerea, dar și transportarea acesteia (Citește mai multe detalii). Ea funcționează pe curent electric, fiind formată așadar dintr-un motor electric și o pompă. Electropompa poate fi realizată din plastic, bronz sau inox, materialul ei fiind ales în funcție de necesitățile pe care le aveți, dar și de frecvența utilizării ei. De asemenea, materialul mai poate fi ales și în funcție de condițiile în care electropompa este amplasată.
Printre componentele electropompei se mai numără și vasul de expansiune și anume că acesta este destinat depozitării apei. Dimensiunea acestui vas se stabilește în funcție de necesitățile locuinței, dar și de numărul membrilor familiei. În acest caz, dacă familia este compusă din 5 persoane, atunci dimensiunea medie a vasului trebuie să fie de 50-60 L. În acest fel, se reduce consumul de curent electric al pompei micșorându-se în acest fel numărul de porniri și opriri, acest lucru având un rol protector asupra pompei.
Cele mai citite articole
În ceea ce privește componentele, un hidrofor mai are în alcătuirea să un racord antivibrant, acesta fiind fabricat din polietilenă, el făcând legătura dintre vasul de expansiune și electropompă. De asemenea manometrul și presostatul sunt și ele foarte importante, manometrul măsurând presiunea apei dată de pompă, iar presostatul fiind cel care asigură funcționarea regulată a pompei, el fiind destinat pornirii, dar și opririi pompei în funcție de presiunea pe care apa o are.
Cum alegeți un hidrofor?
Daca vă doriți achiziționarea unui hidrofor, atunci trebuie să identificați în primul rând spațiul în care acesta va fi amplasat. Dacă nu sunteți constrânși din acest punct de vedere, el poate fi montat atât în interior, cât și în exterior conform celor de la Dolinex. Varianta cea mai recomandată o reprezintă spațiul exterior pentru că aparatul produce zgomot, acesta fiind de cele mai multe ori neplăcut. Există așadar o gamă variată de hidrofoare dintre care să alegeți, astfel încât să fiți siguri de faptul că achiziționați un hidrofor care să vă ofere calitatea dorită.
Pentru a alege un hidrofor cât mai potrivit pentru situația voastră, este important să alegeți un hidrofor care să țină cont de numărul de persoane din gospodărie, dar și de timpul de consum. De asemenea, el trebuie ales în funcție de rezistență, dar și de adâncimea amplasării. Hidrofoarele de suprafață sunt destinate de cele mai multe ori unor adâncimi cuprinse între 8 și 9 metri. Țineți cont de faptul că acestea au și un consum mai mic de energie. Un astfel de hidrofor poate fi o soluție pentru un consumator casnic.
Mai aveți la dispoziție și hidroforul cu ejector, acesta fiind și el o soluție pe care o aveți la dispoziție, de aceea o puteți considera. Un astfel de hidrofor este utilizat în special în cazul adâncimilor mai mari, el fiind soluția optimă în situația adâncimilor de până la 25 de metri. Hidroforul cu pompă submersibilă este și el o soluție, acesta fiind folosit pentru adâncimi care pot depăși chiar și 25 de metri.
Controlul consumului de energie este și el un alt lucru pe care îl veți vedea în vedere și anume că un hidrofor care are un sistem integrat poate fi o opțiune pe care să o consideri. Un astfel de hidrofor este apreciat pentru faptul că se oprește automat în momentul când nu dispune de cantitatea necesară de apă. Trebuie să verificați în același timp și capacitatea vasului de expansiune atunci când alegeți un astfel de hidrofor. De asemenea, puterea electrică, dar și presiunea maximă a hidroforului sunt alte aspecte pe care le puteți considera, astfel încât să optați pentru un hidrofor de cea mai bună calitate.
Un hidrofor are o mulțime de avantaje, de aceea investiția într-un astfel de produs este una pe care o puteți avea în vedere. Un astfel de hidrofor reușește să preia apa de la adâncimi mari și face acest lucru fără să producă mult zgomot. Componentele acestuia pot fi accesate fără nici un fel de problemă, astfel încât să poată fi modificate sau verificate în orice moment. Prețul de achiziționare este și el unul accesibil, de aceea un astfel de hidrofor este o alegere pe care o puteți considera. Un alt motiv pentru care multe persoane au în vedere un astfel de hidrofor este că acesta are un consum redus de energie și anume că el este o soluție și dintr-un astfel de punct de vedere. Având în vedere toate aceste beneficii, veți putea alege un astfel de hidrofor care să vă ofere un plus în ceea ce privește calitatea.