Te-ai decis sa-ti investesti banii sau sa-ti construiesti activele, dar nu stii de unde sa incepi sau cum sa procedezi? Deci, esti in locul bun! Vestor te sprijina in primii pasi ca investitor si te indruma sa faci cele mai bune investitii care sunt cel mai potrivite cu asteptarile tale. Alerta spoiler: imobiliarele nu sunt singura solutie!
Descopera aici ca raspundem la toate intrebarile pe care ti le pui despre de ce, unde si cum sa investesti banii.
Conceptii gresite atunci cand iti investesti banii
Inainte de a-ti vorbi despre investitii financiare, sa incepem prin a sparge toate stereotipurile care te pot impiedica sa iti investesti banii.
Printre cele mai cunoscute conceptii gresite:
- Trebuie sa fii bogat cu o mostenire buna pentru a-ti investi banii: de foarte multa vreme anumite investitii au fost intr-adevar oferite si accesibile doar unei anumite clientele de investitori. Datorita anumitor servicii precum Vestor, aceste portofolii de produse financiare cu randamente deosebit de atractive sunt acum la indemana oricarui investitor.
- Este necesara o mare contributie de capital: aceasta idee merge mana in mana cu cea anterioara. Prin intermediul jucatorilor traditionali, biletul de intrare pe piete se poate ridica rapid la cateva mii de euro. Reguli care s-au schimbat. Astazi iti poti investi incepand cu mai putini bani.
- Cea mai interesanta investitie este imobiliara: o achizitie imobiliara este o investitie foarte buna care, in afara de cauze exceptionale, nu ar trebui sa piarda in valoare. Este un tip de investitie printre altele care poate avea si multe avantaje, cum ar fi asigurarea de viata, de exemplu. Aminteste-ti, un investitor bun este cel care isi diversifica investitiile.
- Exista riscuri mari de a-ti pierde banii: Spre deosebire de un cont de economii, o investitie este intr-adevar mai riscanta. Pietele sunt facute de suisuri si coborasuri, dar dupa cum se spune, pana nu te retragi din joc, nu ai castigat, nici nu ai pierdut! Cu cat iti mentii mai mult strategia de investitii in timp, cu atat iti asumi mai putin risc de a-ti pierde capitalul.
- Bursa necesita un management aproape zilnic: tranzactionarea este o activitate care poate dura mult timp atunci cand decizi sa o faci singur. Acesta este motivul pentru care astazi multe servicii te insotesc pentru a-ti face banii sa functioneze fara ca tu sa observi. O metoda de management care, pe langa economisirea timpului, iti permite sa dormi linistit pe ambele urechi.
De ce sa-ti investesti banii?
Sa incepem cu elementele de baza: a investi inseamna a plasa bani pe piete pentru dezvoltarea companiilor pentru a beneficia de performanta acestora pe termen lung. O abordare castig-castig.
Spre deosebire de economiile traditionale, care iti servesc mai mult drept roata de rezerva in cazuri neasteptate, o investitie este un mijloc de a-ti indeplini obiectivele de viata, cum ar fi sa iti faci banii sa creasca, sa iti construiesti activele, sa realizezi un proiect, sa iti dai un sens sau sa iti faca un venit suplimentar.