Mulți dintre șoferi au în vedere regulile principale în ceea ce privește condusul, cum ar fi oprirea la stop sau acordarea priorității, însă acestea nu sunt suficiente pentru a conduce în siguranță. Cu toții își doresc să ajungă la destinație într-un mod cât mai eficient, confortabil și rapid dar din cauza acestui mod eronat de gândire, aceștia provoacă situații total neplăcute și imprevizibile în trafic, cum sunt accidentele. Așa că, pentru ca ziua ta să nu devină brusc una ghinionistă din cauza acestor întâmplări, trebuie să acorzi o atenție deosebita asupra modului în care conduci.
Iată, așadar care sunt greșelile pe care le faci în timp ce conduci și probabil nici nu știai de ele
- Nu adaptezi viteza
Un șofer trebuie să-și adapteze viteza de condus la condițiile de drum dar și la cele meteorologice. Astfel că, dacă plouă, e ceață, cobori o vale sau urmează să virezi într-o curbă bruscă, trebuie să adopți viteza potrivită, chiar dacă aceasta este sub limita maximă permisă. Odată ce conduci cu o viteză mult prea mare, îți poate fi imposibil să oprești în siguranță sau să eviți un anumit pericol.
- Ești distras
Atunci când conduci trebuie să te concentrezi asupra a trei lucruri principale: mâinile pe volan, ochii la drum și mintea către activitatea proprie și a celorlalți participanți la trafic. Dacă nu îndeplinești toate acestea vei fi un șofer distras care va fi incapabil să evite anumite pericole sau situații care pot apărea total neașteptat. Astfel că, evită să stai pe telefon sau să mănânci în timp ce conduci deoarece în acel moment e nevoie de atenție, precizie și precauție pentru a te afla în siguranță.
- Nu ai atenție distributivă
Pentru a fi un șofer conștiincios și precaut trebuie să fii atent și la acțiunile colegilor tăi din trafic. Observă modul lor de a conduce, permite-le să depășească în condiții de siguranță, intuiește greșelile pe care ar urma să le facă și încearcă să eviți producerea unui accident, în limita în care îți este permis. Dacă totuși are loc un accident pe care nu ai putut să-l previi, poți rezolva această problemă prin intermediul poliției sau a firmei de asigurări.
De aceea trebuie să te asiguri că asigurarea RCA este valabilă, pentru a nu fi obligat de plata anumitor amenzi, iar reparațiile ulterioare să poată fi făcute fără probleme. Poți să folosești un calculator de asigurare auto, cum este cel de pe Asiguraricontactless.ro, iar apoi să scapi de grija asigurării.
- Conduci prea aproape de mașina din față
Distanța la care te afli față de mașina din față este foarte importantă pentru a putea frâna în condiții de siguranță. Odată ce respecți această marjă vei fi pregătit pentru eventualele obstacole de pe parcursul traseului care necesită oprire bruscă și astfel nu vei risca să lovești autovehiculul din față.
Dacă din cauza unui moment scurt de neatenție se întâmplă acest lucru sau condițiile au fost de așa natură încât nu ai putut evita producerea unui accident să știi că poți recurge la o constatare amiabilă: prin intermediul acesteia firma de asigurări va constata pagubele și va stabili partea vinovată.
În concluzie, în momentul în care ești șofer trebuie să dispui de multă responsabilitate, precauție și atenție. Asigură-te că circuli cu viteza corespunzătoare, la distanță potrivită față de mașina din față și ești atent la ceilalți șoferi din trafic. Dacă totuși nu poți evita un accident, poți recurge la constatarea amiabilă prin intermediul firmei de asigurări. Pentru acest fapt însă, este necesar ca asigurarea RCA să fie valabilă.
Sursa foto: unsplash.com