Amenajarea băii poate părea simplă la prima vedere, însă este un proces de-a dreptul complex, mai ales dacă proprietarul își dorește să respecte un anumit stil și să combine elementele astfel încât să existe o armonie perfectă între ele.
Baia este una dintre cele mai importante încăperi ale unei locuințe, iar diversitatea de obiecte sanitare poate face inițiativa de renovare și mai dificilă. În linii mari, baia trebuie să fie dotată cu elemente și accesorii funcționale de înaltă calitate, rezistente și ușor de întreținut. Pe lângă trăsăturile de ordin practic, mai apare și latura estetică, a cărei importanța este la fel de mare. Articolele sanitare trebuie să completeze stilul băii și să creeze un design final pe măsura așteptărilor.
În continuare, specialiștii de la Diseno România, magazin de produse ceramice și obiecte sanitare, îți oferă patru aspecte care trebuie să fie luate în calcul atunci când se aleg obiectele sanitare:
1. Dimensiunea băii și spațiul disponibil
Înainte de a începe căutarea propriu-zisă a obiectelor sanitare potrivite pentru baia respectivă, proprietarul locuinței sau persoana care se ocupă de amenajare trebuie să ia în considerare dimensiunea încăperii și spațiul disponibil pentru elementele ce urmează să fie montate.
Chiar dacă baia este mică, spațiul poate fi optimizat prin așezarea strategică a acestor articole. De exemplu, se pot alege lavoare și vase de toaletă suspendate, care oferă impresia de spațiu și care au un design modern. Ideea principală este ca baia să nu pară foarte încărcată și să rămână spațiu suficient pentru deplasare sau pentru alte articole, acolo unde este cazul;
2. Culoarea obiectelor sanitare
În general, culoarea alb predomină în baie și reprezintă întotdeauna o alegere inspirată. Totuși, în locuințele moderne, există deseori dorința de a renunța la clasicul alb și se aleg culori mai deosebite pentru obiectele sanitare, cum ar fi negru sau gri. Acestea vin cu o notă de modernitate și eleganță, făcând designul să iasă din tiparele convenționale. Pentru a alege culorile potrivite, se va ține cont de paleta cromatică a băii (culoarea pereților și a pardoselii);
3. Calitate și rezistență
Calitatea trebuie să primeze întotdeauna în momentul renovării locuinței, mai ales atunci când este vorba despre baie. Calitatea materialelor dictează rezistența articolelor, care nu trebuie să se ciobească ușor și să se decoloreze după utilizări multiple;
4. Design
Pe lângă dimensiune, culoare și calitate, obiectele sanitare se aleg în funcție de design. Baia poate fi decorată în stil contemporan, scandinav, modern, clasic, victorian etc. Important este ca tiparele stilului ales să fie respectate pentru ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor. Fiecare stil are trăsăturile sale. De exemplu, baia decorată in stil scandinav este caracterizată de o simplitate a decorului și de o funcționalitate ridicată a elementelor din dotarea ei.
Acestea sunt patru aspecte în funcție de care se poate face o alegere inspirată atunci când vine vorba despre articolele sanitare, care au un rol dublu: estetic și funcțional. Integrate armonios, pot să creeze un design unic și să adauge personalitate încăperii, devenind o investiție pe termen lung.
Mai multe modele de obiecte sanitare pot fi descoperite pe site – www.diseno.ro, dar și în showroom-urile Diseno România din:
- Calea Dorobanti 135-145, Bucuresti
- Bd. Bulevardul Pipera 30, Voluntari.