Grecia este destinația favorită pentru vacanțele multora dintre noi. Cum închizi ochii și faci un exercițiu de imaginație, îți vine în minte o melodie grecească, o tavernă și o plajă pe care să te relaxezi.
Tu cum te pregătești pentru un astfel de concediu? Ai ales locația exactă, te gândești la bagaje, la excursii, la bucuria pe care ți-ar aduce-o experiența în sine. Dacă aceasta este destinația pentru vacanța ta, indiferent cu ce alegi să pleci, fie cu mașina, cu avionul sau cu autocarul, primul pas și cel mai important este să îți faci asigurarea de calatorie pentru Grecia. Ți-am pregătit aici câteva sfaturi utile pentru o vacanță de neuitat pe meleagurile elene.
Cum faci asigurarea de călătorie
Pare o nimica toată, însă asigurarea de călătorie este un lucru esențial de fiecare dată când pleci din țară. Chiar dacă nu ai în minte lucruri neplăcute care ți s-ar putea întâmpla, siguranța pe care o oferă un astfel de serviciu este foarte necesară pentru starea ta de bine din concediu.
Sfatul este să lucrezi cu o companie specializată, ca să nu ai bătăi de cap. Asigurarea se încheie pe teritoriul României, înainte de plecarea în Grecia. Se face pe minim 3 zile, cu posibilitatea prelungirii, chiar și până la un an, dacă este necesar. Un alt lucru foarte important este să o ai cu tine și să o prezinți la nevoie, alături de actul de identitate.
Alte documente pe care să le ai cu tine când pleci la drum
Actele de identitate. Dacă pleci singură sau cu familia, asigură-te să ai cu tine buletinele sau pașapoartele, biletele de avion sau de autocar.
Dacă pleci cu mașina, vezi dacă poți plăti online taxele de drum și vignetele pentru traseul pe care l-ai ales.
Dacă pleci cu animalele de companie, trebuie să te asiguri că și ele au toate documentele necesare pentru călătorie.
Cazarea și destinația
Fie că îți alegi singură cazarea sau printr-o agenție de turism, în zilele noastre ai posibilitatea să verifici cu atenție locația.
Uită-te pe o hartă online și vezi dacă e aproape de plajă, dacă ai restaurante și locuri de vizitat aproape. Dacă e accesibilă zona pe jos sau dacă ai nevoie de transport în comun, scuter, bicicletă sau orice altă metodă pentru a te deplasa din punctul A în punctul B.
Uită-te la prezentarea locației cu atenție. Nu te baza doar pe fotografii, verifică și paginile de social media ale locului unde urmează să te cazezi. Un alt aspect important sunt recenziile. Citește-le cu atenție și încearcă să le evaluezi corect, filtrează căutarea după cele mai noi și nu te lăsa impresionată, dar nici afectată de excepții. Important e să îți placă și să ai sentimentul că te vei simți bine
Ce pui în bagajul de vacanță
În funcție de câte zile stai, pregătește-ți outfiturile cu atenție. Nu îți lua haine și încălțăminte în exces, ci organizează-te pe zile, în funcțiile de activitățile pe care vei să le faci. Aranjează-le în bagaj pe categorii de produse sau chiar pe ținute, ca să îți fie mai ușor să le găsești.
Nu uita de produsele cosmetice: cremele de plajă, de corp, lucrurile de igienă personală și cosmeticele. Ideal ar fi să încerci să le pui în recipiente potrivite pentru călătorie. Poți folosi chiar eșantioane ale produselor, ca să ai mai mult loc în bagaje.
Ia cu tine minium de medicamente necesar. Săruri de rehidratare, analgezice ușoare, calciu și niște vitamine, pentru orice eventualitate.
Bugetul de vacanță
Încearcă să faci un plan înainte de plecare. Este adevărat că nu știi ce vei găsi la destinație, însă un buget prestabilit te poate scuti de stresul cheltuielilor de vacanță. Chiar dacă ai cardul sau telefonul cu tine, este recomandat să ai și cash. Nu lua banii cu tine peste tot. Încearcă să îi lași în seiful de la cazare sau caută un bancomat de la care să scoți cât ai nevoie cu un comision convenabil.
Indiferent de alegerea pe care o faci în ceea ce privește destinația de vacanță, atenția la detaliile de călătorie te poate scuti de un stres suplimentar. Esențial este până la urmă să trăiești din plin fiecare clipă din concediul pe care l-ai așteptat cu nerăbdare.
Sursa foto: https://www.shutterstock.com/