Cabina de duș a devenit indispensabilă în zilele noastre, atât datorită versatilității, cât și a mobilității și economiei de spațiu. Ușor de întreținut, cu prețuri foarte accesibile și cu rezistență ridicată, cabinele de duș sunt tot mai des întâlnite în băile românilor, de dimensiuni reduse sau chiar mari.
De ce sa alegi o cabină de duș?
Cabina de duș îți oferă avantajul incontestabil al economiei de spațiu. Din nefericire, băile de bloc sunt mult mai mici comparativ cu cele de la casă, ceea ce poate face o adevărată aventură montarea unei căzi normale.
De cealaltă parte, cabina de duș înjumătățește spațiul alocat căzii din fontă, drept pentru care întreaga baie poate fi organizată mult mai bine. Materialele moderne din care sunt create modelele de cabine de dus actuale vor adăuga strălucire și eleganță oricărei băi.
De cealaltă parte, cabinele de duș moderne sunt perfecte pentru a utila baia într-un stil în acord cu tendințele actuale, iar faptul că este dispusă pe verticală te va ajuta și mai mult. Practic, băile moderne sunt eficiente din punct de vedere al spațiului, astfel încât să nu te simți ca într-o cutie de chibrituri.
Cele mai cunoscute forme ale cabinelor de duș moderne
Pe lângă dimensiune, forma este foarte importantă atunci când te decizi să optezi pentru o cabină de duș. Unele modele pot avea nevoie de mai mult spațiu pentru a fi amplasate, pe când altele (cele pe colț) pot încăpea în spații foarte înguste.
Evident, pe piață vei găsi și multiple modele de cabine de duș asimetrice, însă încadrarea lor în baie trebuie să se facă cu maximă atenție, ținând cont de direcția de deschidere a ușilor și de gradul de acces permis.
Cele mai citite articole
La Sanotechnik vei găsi mai multe modele de cabine de duș dreptunghiulare, care trebuie amplasate pe lățimea peretelui, cu grijă ca accesul să nu fie obturat. Un alt model este cel pătrat, care se poate amplasa în orice spațiu al băii, având avantajul de a se încadra în băile pătrate sau chiar dreptunghiulare.
Cabinele de duș asimetrice, despre care am discutat anterior, sunt cel mai dificil de amplasat, dar sunt și cele mai estetice. Insuflă ideea de modern și au avantajul de a crea o baie armonioasă și rafinată.
De cealaltă parte, cabinele de duș pe colț sau semirotunde sunt cele mai comune și mai des întâlnite în băile de dimensiuni reduse. Au nevoie de un spațiu mic pentru montaj și se amplaseaza pe doi pereți, fără a reduce din confort.
Prețul cabinei de duș este important?
Prețul cabinei de duș variază în funcție de model, de numărul de uși și tipul de deschidere, dar și de materialele folosite în construirea acestora. Specialiștii recomandă să nu alegi modelul cel mai ieftin, ci să optezi pentru un brand cunoscut, care oferă garanția rezistenței în timp.
Accesorii și funcționalitate
Sunt modele de cabine de duș încadrate între 300-700 de lei care își fac treaba (îți oferă spațiu pentru baie fără a stropi împrejur) dar la fel de bine sunt și modele care te îmbie să îți petreci mai mult timp sub apa fierbinte.
Cele mai cunoscute cabine de duș sunt cele cu hidromasaj, care îmbină baia cu relaxarea și te ajută să ai un moment de deconectare de la stresul cotidian. Mai sunt și modele prevăzute cu sisteme audio, etajere, lumini sau panouri de comandă, însă prețul este proporțional cu facilitățile oferite.
De ce este mai avantajoasă o cabină de duș decât cada tradițională?
Atunci când ai ales cabina de duș te-ai decis că vrei ca baia ta să treacă printr-o schimbare. Astfel, instalarea unei cabine de duș este mai avantajoasă în următoarele privințe:
- Costuri mici – atât în ceea ce privește achiziția, cât și montajul și întreținerea;
- Costuri reduse la facturi – apă caldă și rece, gaze naturale;
- Versatilitate – poți opta pentru modelele cu hidromasaj, când îți dorești mai multă relaxare;
- Economia de spațiu – care te ajută să îți reorganizezi baia mult mai eficient.