Inca din vreme de pandemie, majoritatea business-urilor fizice si-au indreptat atentia catre online, din dorinta de a scapa de faliment. Astfel, de la inceputul lui 2020 si pana in momentul actual, peste 30.000 de site-uri au luat nastere, doar in Romania.
Un site de prezentare sau chiar un magazin online are un obiectiv clar: atragerea cat mai multor clienti, indiferent de ramura in care compania activeaza. Cu cat publicul larg are acces mai mare, cu atat vanzarile, in cazul magazinelor online, cresc exponential.
Insa nu doar modul in care arata site-ul nou creat este important, ci si firma de gazduire a acestuia. Ca antreprenor, doar nu vrei ca website-ul sa pice cand este varf de cumparaturi sau atacuri cibernetice sa iti afecteze business-ul.
Cum functioneaza gazduirea web?
Cand alegi un serviciu gazduire web Romania este important sa cunosti cateva detalii. Astfel, pentru ca informatiile sa fie afisate pe website (texte, poze, produse, coduri si structura interna de link-uri), acesta are nevoie de o locatie unde va fi ”depozitat”. Cum aceste elemente exista doar in mediu virtual, trebuie ca site-ul sa fie pastrat pe un spatiu suficient de puternic si de mare, astfel incat sa nu impuna probleme internautilor.
La ce este important sa acorzi atentie atunci cand optezi pentru pachetul de gazduire web?
Evident, la tipul site-ului pe care il detii, apoi la bugetul pe care il ai disponibil. In functie de costul pe care il poti suporta ai de ales intre companiile mari si mici, asa cum este si FXFWEB, firma de hosting web Romania.
Dincolo de aceste doua caracteristici, importante mai sunt si urmatoarele:
Procesul de stocare al fisierelor
Fiecare site, indiferent de complexitate, va fi alcatuit dintr-o multime de fisiere: imagini, texte, elemente de design, care converg la buna functionare in online. Odata ce ai incheiat un contract de gazduire web, compania de hosting iti va oferi platforma de stocare a tuturor fisierelor; in plus, odata cu dezvoltarea site-ul este important ca furnizorul sa iti ofere si variante imbunatatite.
Aparatura hardware
Internetul este o parte ”invizibila”, intangibila, formata din zero si unu; insa ca sa functioneze are nevoie de aparatura hardware de ultima generatie, compusa din computere, calculatoare si servere web. O firma de hosting care se respecta va investi sume considerabile de bani in aparatura de tip hardware, astfel incat sa se asigure de buna functionare a website-urilor clientilor.
Standardul de functionare
Ca site-ul tau sa atinga obiectivele pe care ti le doresti este important sa fie disponibil in proportie de 99,9%.
Securitatea datelor si a fisierelor
Atunci cand lansezi un website, fisiere cu informatii ajung in lumea mare a ciberneticii, deci exista sanse destul de mari ca acestea sa fie furate de catre hackeri in alte scopuri decat pentru cele in care au fost create. Ca sa te asiguri ca acest lucru nu se va intampla este foarte important sa alegi o firma de hosting care sa iti poata oferi cele mai performante metode de protectie.
Locatia serverului – este importanta pentru afacerea ta?
Viteza de incarcare a site-ului este extrem de importanta; daca acesta nu se incarca in maximum 3 secunde, multi dintre utilizatorii tai vor iesi de pe site, iar asta va duce la cresterea ratei de respingere (bounce rate).
Ca acest lucru sa nu se intample, pozitionarea fizica a serverului cat mai aproape de publicul tau tinta este foarte importanta. Concret, cu cat serverul este mai aproape de utilizatori, cu atat acestia vor primi rapid informatii de care au nevoie.