1. Schimbati la fiecare patru ani
Este recomandat ca fiecare baterie auto sa fie inlocuita dupa patru ani si pentru a va asigura ca vehiculul functioneaza corect, este important sa nu uitati sa faceti acest lucru. Nu este nimic mai rau decat pierderea energiei in timpul calatoriei, asa ca nu incercati sa prelungiti durata de viata a bateriei mai mult decat ar trebui.
2. Verificati nivelul acidului
Ar trebui sa verificati nivelul de acid al bateriei la fiecare sase luni. Fiti atent la stratificarea acida, care se intampla atunci cand bateriile raman la o incarcare sub 80%, nu primesc niciodata o incarcare completa sau au descarcari superficiale. Daca aveti o baterie stratificata, electrolitii se vor concentra in partea de jos si vor lasa partea superioara infometata. Bateria dvs. este deosebit de expusa riscului daca masina dvs. este condusa in primul rand pe distante scurte, cu accesorii de forta in uz.
3. Adaugati apa cu atentie
Daca observati ca nivelurile de electroliti sunt scazute (placile vor fi expuse), completati-le cu apa distilata. Aveti grija atunci cand faceti acest lucru si umpleti doar celulele pentru a acoperi placile. O palnie sau o sticla sport este adesea cea mai buna pentru adaugarea de apa, deoarece va permit sa controlati debitul. Dupa ce ati depasit nivelul apei, utilizati un incarcator de baterii pentru a reincarca bateria.
4. Efectuati un test de incarcare a bateriei
Cele mai citite articole
In fiecare luna, veti dori sa efectuati un test de incarcare a bateriei, care poate fi facut de un mecanic. Aceasta pentru a va asigura ca dispozitivul se poate incarca corect, chiar si la temperaturi de inghet.
5. Curatati bateria
Murdaria si resturile pot fi vesti proaste pentru bateria dvs. daca intra in celule. De asemenea, poate provoca coroziune pe metalul din apropiere, deci este important sa curatati partea superioara a bateriei si in jurul bornelor. Se recomanda adesea curatarea geamurilor pe baza de amoniac, dar o combinatie de bicarbonat de sodiu si apa va va ajuta sa scapati de orice „crusta” atunci cand se aplica printr-o perie de sarma.
Bicarbonatul de sodiu si apa sunt deosebit de utile pentru curatarea coroziunii. Cu toate acestea, de regula, doriti sa va ganditi la perie ca fiind umeda, spre deosebire de umeda. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca stergeti complet bateria, astfel incat sa nu ramana resturi de bicarbonat de sodiu, deoarece acest lucru poate provoca coroziune. Este important ca atunci cand curatati bateria, sa nu intre lichid prin orificiile bateriei.
6. Pastrati cablurile legate
Este important ca cablurile dvs. sa nu se miste, deci asigurati-va ca le tineti strans legate. Acest lucru va va ajuta sa pastrati totul in siguranta.