Gătitul este una dintre cele mai frecvente activități desfășurate în locuință. La final de lună, o parte semnificativă din consumul înregistrat de gaze naturale pe factură este cauzată de energia utilizată pentru gătit.
Consumul de energie poate crește semnificativ dacă nu ții cont de câteva aspecte esențiale atunci când petreci timp în bucătărie. Pentru a economisi gaz în timpul acestui proces, este necesar să ții cont de mai multe lucruri
Sfaturi pentru diminuarea consumului de gaz
Reglarea electrocasnicelor
Un prim aspect, care trebuie revizuit, este să verifici ce setări au electrocasnicele tale. În prezent, majoritatea aragazurilor și cuptoarelor au disponibile funcționalități care asigură un consum economic.
De asemenea, este important să acorzi atenție și furnizorului de gaze naturale pe care îl ai. De când s-a liberalizat piața, ai la îndemână o mulțime de oferte special create pentru a satisface nevoile indiferent de tipul de client.
Pe Cez Info, ai la dispoziție informații importante privind prețurile gazelor, cât și oferte avantajoase. Pentru a avea parte de beneficii, încearcă să evaluezi bine nevoile și să estimezi consumul lunar în care te încadrezi de obicei.
Tipurile de oale utilizate
După ce rezolvi situația cu furnizarea și setările electrocasnicelor tale, un aspect important îl reprezintă oalele pe care le utilizezi la gătit. Gătește în oale calitative care să se încălzească rapid și care să mențină căldura pentru mult timp, astfel încât mâncarea să fie gata mai repede. În acest fel, vei economisi gaz și te vei bucura de un consum mult mai mic la finalul lunii.
Modul de preparare al mâncării
Felul în care gătești influențează consumul de gaz. Așadar, câteva recomandări, ar fi să acoperi oalele cu capac în timpul fierberii și să utilizezi minimul de apă necesar. Ținând cont de acest aspect, mâncarea se va prepara mult mai repede.
De asemenea, dacă utilizezi alimente congelate, ia în considerare decongelarea din timp a acestora pentru a evita să consumi energie și pentru acest pas. Un alt lucru care merită menționat, este și preîncălzirea cuptorului. În cazul în care nu coci ceva din aluat, poți evita acest aspect fără probleme.